Unavená ako mama. Poznáte to?

BLAVAS-tricko-Unavena-ako-mama-dvojica

Mamičky určite vedia čo je to za pocit :)

Nie je to ani tak úplne únava, alebo totálna vyčerpanosť. Je to niečo viac a viac, hlboko za touto hranicou, kde sa stráca hranica medzi únavou, eufóriou a ľahkým šialenstvom.

Prechádzate z izby do izby, lebo ste asi na 3 sekundy zavreli oči, že si zdriemnete, kým vaše milované dieťa spí, ALE…. ono sa zrazu s hrozným plačom zobudí. Vy ako úplne čulá, čiperná srna vyskočíte a letíte cez miestnosť plnú rozhádzaného oblečenia a hračiek akoby tam ani neboli. Podknete sa, spadnete prvý krát, druhý krát, ale nič to nemení na tom, že v izbe ste v rekordnom čase, ktorý by vám aj sám Usain Bolt mohol závidieť.

Vtrielite do izby a vaše dieťa spokojne spinká, kričalo len zo sna. Poviete si:
“Ok, tak s týmto srdečným tepom už asi nezaspím. Idem aspoň poupratovať.”

Keď je upratané, vaše dieťa sa zobudí a vy sa s ním hráte, zabávate ho, tešíte sa spolu s ním. Občas pri kľudnejšej fáze hry dostanete asi miliónpäť mikrospánkov, ale stále ste tam, bdelá a v strehu. Potom ho kŕmite, tiež tým najstarostlivejším a najzábavnejším spôsobom.

Vo dverách počujete kľúč: “Ocinko prišiel!” Naradostená idete manželovi naproti a cestou okolo zrkadla zistíte, že okrem  trblietok a papierokov máte vo vlasoch aj jedlo.

“My máme trblietky?” pomyslíte si s údivom, lebo na jedlo vo vlasoch ste už zvyknuté.

Zvítate sa s mužom a keď s ním vstupujete späť do bytu, pozriete sa okolo a nie je tam ani náznak toho, že ste niečo upratovali. Poviete si, že nabudúce sa na to vykašlete, radšej budete spať, ale už teraz viete, že to tak nebude a že budete dokola a dokola robiť tie isté činnosti zdanlivo bez výsledku. Ale oni majú výsledok, a tým je to vaše spokojné dieťa a pološialená, unavená no šťastná matka.

Keď sa vám pošťastí stretnúť sa s kamarátkami, zrazu ste ako pod vplyvom povzbudzujúcich látok, vyrehotaná, plná uletených (miestami nepochopených) vtipov a hlášok a máte z toho radosť. Ľudia si hovoria odkiaľ máte toľko energie.

Ono je to ale skôr asi takto:
Keď stále musíte bežať zarovno autom, síce vás to unavuje, ale dávate to a zrazu bežíte “iba” popri bicykli, tak popritom môžete ešte aj poskakovať a robiť opičky, lebo sa vám to zdá také ľaké a uvoľňujúce.

A keď máte 2 deti hneď po sebe ako ja, tak nemusíte chodiť ani do zábavných parkov, lebo ste na horskej dráhe stále, aj emočne aj fyzicky :)

Preto som si povedala, že možno by vás potešilo tričko s nápisom “Unavená ako mama”

Prajem pekný a pohodový deň úplne všetkým :)

Jana
BLAVAS.sk